Bakning & matlagning med Hanna

Päronkaka

Publicerad 2017-09-04 16:25:19 i Allmänt,

Har aldrig bakat med päron förr och kände att det var på tiden! Hittade detta receptet i en tidning och blev sugen på att testa. Det är klassiskt för mig att baka med äpple, en god äpplepaj med vaniljsås sitter aldrig fel. Men det gör faktiskt inte denna päronkakan heller. Den blev en succé för min familj i lördags, yay! 

 
Ingredienser: 
kanel och socker 
175g smör 
3,5dl vetemjöl 
3 ägg 
2tsk bakpulver 
3/4 filmjölv eller yoghurt 
1,5-2 päron 
 
Garnering: 
Rivet citronskal 
 
[ skorpmjöl till formen ]
 
Såhär gör du: 
1. sätt på ugnen, 175 grader 
2. vispa rumstepererat smör med socker, fluffigt
3. Tilsätt ett ägg i taget under omrörning
4. Blanda mjöl och bakpulver, vänd sedan ner i smeten tillsammans med youghurten. (Jag valde vaniljyoughurt, kvarg)
5. Häll smeten i en smord och bröad form, gärna en kransform. 
6. Skala päronen och dela dem i klyfter. Sedan kan du doppa dem i önskad mängd kanel och socker. Tryck sen ner dessa efter att du har smeten i formen. 
6. Grädda kakan i ugnen i cirka 50 minuter. Tycker du att kakan fortfarande är kladdig efter 50 minuter så kan den vara inne ytterligare 5 minuter. 
 
 
Lycka till, kram ℋ

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Jag som driver denna blogg heter Hanna Christensen och jag är 22 år. Jag hoppas ni vill följa bloggen genom min bak- och matvardag tillsammans med mig. Förutom att baka och laga mat så älskar jag att resa, träna och umgås med nära och kära. Jag håller på att utbilda mig till lärare och har bakningen/matlagning som en stor hobby.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela