Quesadillas

Wihoo, två inlägg på en och samma dag! Det är på tiden att jag lägger upp mina recept här på bloggen. Tycker om att variera mellan mitt instagram konton @bakarmedhanna och bloggen. Det är ju faktiskt mer lättillängligt att bara lägga upp på instagram så ni är mer än välkomna att följa mig där med. 
 
Med nu ska jag bjuda er på ett av mina enkla och nog ett av dem snabbaste recepten på en perfekt lunch eller en lättare middag. På mina bilder har jag inte med några tillbehör men jag vet sen erfarenhet att det är gott med sås, sallad eller varför inte tacotillbehör! 
 
Tid + personer: 15min + 2 
 
(null)
 
(null)
 
Ingredienser: 
Tortillabröd 
ost
skinka 
tomater 
 
Såhär gör du: 
1. Lägg fram tortillabröden och fyll dem med ost och skinka 
2. Tomater brukar jag ha i dem också för det är himla gott! 
3. Vik dem på mitten och stek dem 15 sekunder på varje sidag
 
 Lycka till! 
 
matlagning | | Kommentera |

Krämig kycklingpaj

Denna goda pajen hade vi till middag här hemma igår. Det är första gången som jag käkar och lagar en kycklingpaj, den blev jättegod. Jag valde att ha ris och en lätt sallad till vid sidan om på så sätt blir det en riktigt god middag. 
 
Tid + hur många: 50min, 4 personer 
 
(null)
 
Pajdegen: 
150 g smör 
3 dl vetemjöl 
1 nypa salt 
2 msk kallt vatten 
 
Fyllningen: 
2 kycklingfiléer 
1 msk smör till steckning
salt och peppar 
torkad basilika 
soja 
sweetchili sås 
2 dl matlagningsgrädde 
1 buljongtärning för grönsaker 
2 paprikor 
1 paket bacon 
två nävar riven ost
 
(null)
 
Såhär gör du: 
1. Blanda ingredienserna till pajdegen. Kavla sedan ut den och klä en smord pajform 
2. Låt den vila i kylen i 20 min och sätt på ugnen, 225 grader
3. Börja strimla kycklingen och stek den med smör. Krydda direkt med salt och peppar 
4. Samla upp en deciliter matfett (sky) från kycklingen och lägg i en skål vid sidan om
5. Ta bort kycklingen och lägg dem på en tallrik. 
6. Strimla paprikorna och baconen och stek dem tills paprikan är mjuk
7. Medans paprikorna och baconen värms blandar du skyn med soja, sweetchili sås och 2dl grädde
8. Låt skyn + ingredienserna koka upp på spisen och låt den sedan sjuda i 4 min (rör om hela tiden när den kokas upp!) 
9. Ta ut pajdegen ifrån kylen och värm den i ugnen, 20  min
10.När du tar ut pajen från ugnen så lägger du på alla ingredienserna och avslutar med skyn, riven ost och basilika. 
 
Lycka till mina vänner! 
matlagning | | Kommentera |

Kryddig dressing

Hej mina vänner, här kommer ett recept på en dressing med härligt sting i! 
 
Ingredienser: 
Färsk basilika 
Ett paket gräddfil 
1 vitlök 
2msk Olja 
1 nypa Salt (valfri smak, jag tog havssalt)
1 nypa Peppar
2tsk Vilökspulver
2tsk grillkrydda 
 
(null)
 
(null) 
 
Såhär gör du: 
1. Häll i olja, basilika bladen, vitlök, salt & peppar i mixern. 
2. Sedan tillsätter du gräddfilen och mixar till en slät konsistens. 
3. Tillsätt vilökspulver för att framhäva vitlökssmaken och grillkrydda för att få lite sting i den. 
 
Tips: 
Denna dressingen blir lite rinnig jämfört med en som innehåller creme fraiche. Så jag föredrog att ringla den över ugnsvarma pommes! Mums. 
 
 
 
 
matlagning | #vilök #dressing #basilika | | Kommentera |
Upp