Bakning & matlagning med Hanna

Finska pinnar

Publicerad 2017-09-20 21:41:07 i Allmänt,

Klassiker till fikan! Detta recepter ger 30-40st. 

 
Ingredienser: 
4,5dl mjöl 
1,5dl florsocker 
200g smör 
 
Garnering:
1ägg 
Krossade mandlar 
Pärlsocker 
 
Gör såhär: 
1. Blanda smör, mjöl och florsocker 
2. Ställ in degen i kylen, 30min
3. Sätt ugnen på 175grader
4. Dela degen i fyra
5. Rulla ut degen till fingertjocka längder och dela dem i fem centimeter 
6. Pensla dem med äggvita och doppa dem i mandel 
7. Grädda dem i ugnen 10-15min 
 
 
Tips, det blir extra gott att doppa den i pärlsocker också! Jag hade dock inte det hemma men har ni det så blir dem riktigt söta också. Detta var första gången jag har smakat med bara mandel på och det blev också bra! 
 
 
Lycka till, kram H

Nutella...

Publicerad 2017-09-15 08:27:00 i Allmänt,

Hej mina vänner. Igår spenderade jag min kväll på att göra nutellabullar! Det blev jättegott, nygräddade vetebullar fyllda med nutella. Som pricken över i är de penslade med smält smör och doppade i socker till serveringen

Jag har aldrig haft nutella som fyllning för i vetebullar så jag var tvungen att testa. Blev godkänd av de som har testat så jag kommer garanterat göra det fler gånger. 
Jag har valt att grädda dem helt openslade. När de sedan var nygräddade penslade jag dem med smör och doppade i strösocker. 
 
Har man tänkt att frysa in bullar är det bäst att göra det openslade. När ni ska ha dem till servering kan man ta dem ur frys och värma den i ugnen. Sen pensla dem och doppa dem i strösocker. Då känns dem helt nygräddade, fiffigt? 
 
 
Ingredienser: 
50g jäst
5dl mjölk 
1dl strösocker
150g smör 
ca 14dl vetemjöl 
1/2 tsk salt
 
Fyllning:
2msk smör 
2dl nutella 
 
Smör och strösocker till pensling 
 
Såhär gör du:
1. Smula jästen i en bunke och smält smöret i en kastrull tillsammans med mjölken, 37 grader
2. Häll ner mjölken/smöret i bunken, tillsätt socker och salt 
3. Arbeta in vetemjölet lite i taget till en deg och låt den sedan jäsa under en bakduk, 30 min 
4. Under tiden den jäser kan du ta fram två plåtar täckta av bakplåtspapper och mjöla bakbänken
5. Gör nu fyllningen 
6. Sedan delar du degen i två lika delar och knåda i 2-4min
7. Kavla ut ena deghalvan till en rektangel och bred på fyllningen. 
8. Antingen rullar du ihop degen till ett rör eller så viker du den dubbelt och skär 1cm långa strimlor som du sedan snurrar till snurror. 
9. Låt de sedan jäsa 30min till under bakduk 
10. Sätt ugnen på 210 grader och de ska gräddas i 10min. 
 
Njut och lycka till! Klicka gärna på gilla-knappen så jag vet om ni gillar det! ☺
 

Instagram

Publicerad 2017-09-14 09:09:06 i Allmänt,

Oj vad tiden springer iväg. Jag är lite dålig på att få upp alla recept här på bloggen. Jag är mer aktiv på instagram. Följer ni mig där? Jag heter "bakarmedhanna".

Om

Min profilbild

Jag som driver denna blogg heter Hanna Christensen och jag är 22 år. Jag hoppas ni vill följa bloggen genom min bak- och matvardag tillsammans med mig. Förutom att baka och laga mat så älskar jag att resa, träna och umgås med nära och kära. Jag håller på att utbilda mig till lärare och har bakningen/matlagning som en stor hobby.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela