Bakning & matlagning med Hanna

Bars med jordnötter och chiafrön

Publicerad 2017-07-25 10:56:45 i Allmänt, rawfood,

Endast fem ingredienser när du ska baka dessa. Dem är enkla att göra och de ska bara vila en stund i kylen innan servering. Dessa är naturligt sötade. 


Ingredienser
10-12st dadlar 
2 msk kakao
3 msk jordnötter 
1,5 msk jordnötssmör
2 msk chiafrön

Såhär gör du: 
1. Du blandar alla ingredienser i en matberedare. När det är en fast form, stänger du av maskinen och trycker ut den i en form. 
2. Glöm inte att täcka formen med bakplåtspapper eller plast. Jag tryckte ut min i en matlåda. 

Lycka till och gilla gärna inlägget,  kram H. 

I växthuset

Publicerad 2017-07-23 12:44:25 i Allmänt,

Idag är det en sådär trist och regnig dag. Vad gör man då? Jo man kokar sig en kopp te och myser till det inomhus. Jag hann faktiskt att röja lite i mitt växthus innan det började med ovädret. Jag är så otålig och vill att allting ska sätta fart och börja växa med detsamma. De växter jag har är: gurka, tomater, salladslök, rödlök, gullök och melon. En härlig mix.
 
Jag ska faktiskt inte var besviken på odlings hastigheten, för jag har nämligen lyckats få en gurka och det är några stycken på god väg. Det är verkligen en härlig känsla när det blir någonting av det och att man kan ta in det i köket och börja använda sig av det. 
 
 
Kram, ℋ
 

Frukostbullar

Publicerad 2017-07-20 09:00:00 i Bullar,

Vi hade inte något bröd hemma idag som jag var så sugen på. Då brukar jag baka min scones, men jag ville göra något annat idag. Då blev det dessa frukostbullarna istället. De är superlätta att göra och går snabbt. Det tar bara 20-25 minuter allt som allt. Till er som vill att det ska gå snabbt i köket och att det ska bli gott, då passar detta receptet till er! 

 
Ingredienser, 6st: 
5dl vetemjöl 
2tsk bakpulver 
1 nypa salt 
2msk olja 
2,5dl mjölk
 
Topping
Vallmofrö 
solrosfrön 
Pumpafrön 
 
Såhär gör du: 
1. Sätt ugnen på 250 grader 
2. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt 
3. Tillsätt oljan och mjölken 
4. Blanda till en deg (den kan bli lite klibbig men det ska den vara) 
5. Knåda den på en mjölad bänk och dela den i 6 bitar 
6. Lägg bullarna på en plåt som är täckt av ett bakplåtspapper 
7. Pensla de med vatten eller olja (olja ger bullarna en brun yta) och valfria nötter
 
Jag tyckte om dessa bullarna bäst med bara smör på. Bre på det när de är varma så smälter det härligt och smakar ljuvligt. 
 
 
Lycka till och gilla gärna om du tycker om receptet, kram ℋ

Om

Min profilbild

Jag som driver denna blogg heter Hanna Christensen och jag är 22 år. Jag hoppas ni vill följa bloggen genom min bak- och matvardag tillsammans med mig. Förutom att baka och laga mat så älskar jag att resa, träna och umgås med nära och kära. Jag håller på att utbilda mig till lärare och har bakningen/matlagning som en stor hobby.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela