Bakning & matlagning med Hanna

Finska pinnar

Publicerad 2017-09-20 21:41:07 i Allmänt,

Klassiker till fikan! Detta recepter ger 30-40st. 

 
Ingredienser: 
4,5dl mjöl 
1,5dl florsocker 
200g smör 
 
Garnering:
1ägg 
Krossade mandlar 
Pärlsocker 
 
Gör såhär: 
1. Blanda smör, mjöl och florsocker 
2. Ställ in degen i kylen, 30min
3. Sätt ugnen på 175grader
4. Dela degen i fyra
5. Rulla ut degen till fingertjocka längder och dela dem i fem centimeter 
6. Pensla dem med äggvita och doppa dem i mandel 
7. Grädda dem i ugnen 10-15min 
 
 
Tips, det blir extra gott att doppa den i pärlsocker också! Jag hade dock inte det hemma men har ni det så blir dem riktigt söta också. Detta var första gången jag har smakat med bara mandel på och det blev också bra! 
 
 
Lycka till, kram H

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Jag som driver denna blogg heter Hanna Christensen och jag är 22 år. Jag hoppas ni vill följa bloggen genom min bak- och matvardag tillsammans med mig. Förutom att baka och laga mat så älskar jag att resa, träna och umgås med nära och kära. Jag håller på att utbilda mig till lärare och har bakningen/matlagning som en stor hobby.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela