Bakning & matlagning med Hanna

Kladdkaka med choklad och daim

Publicerad 2017-11-11 08:04:16 i Allmänt, kladdkaka,

En chokladälskare som jag är var ju bara tvungen att göra en kladdkaka med ett knaprigt chokladtäcke! Smakerna är riktigt goda, salt och sött. Perfekt kombination om ni frågar mig!  (null)

(null)


Ingredienser: 

150 gram smör 
3st ägg 
3dl socker 
3,5 dl vetemjöl 
1 dl kakao 
1 msk vaniljsocker 
1 krm salt 
100 gram marabou choklad 
100 gram daim

Såhär gör du: 
1. Sätt ugnen på 200 grader 
2. Under tiden du smälter smöret rör du om ägg och socker. 
3. Tillsätt smöret och rör samman 
4. I en annan bunke blandar du vetemjöl, kakao, vaniljsocker och salt. 
5. Tillsätt sedan mjölblandningen med dem övriga ingredienserna. 
6. Smörj en form som är cirka 22cm med smör. 
7. Häll ner smeten och sätt den i ugnen, 12min.
8. Hacka all choklad som du lägger direkt på kakan när du tar ut den ifrån ugnen. Det gör att den smälter sådär härligt! 
9. Låt den sedan svalna en stund innan du sätter in den i kylen. Den serveras kall med en klick vispad grädde! 

Lycka till mina vänner! 



Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Jag som driver denna blogg heter Hanna Christensen och jag är 22 år. Jag hoppas ni vill följa bloggen genom min bak- och matvardag tillsammans med mig. Förutom att baka och laga mat så älskar jag att resa, träna och umgås med nära och kära. Jag håller på att utbilda mig till lärare och har bakningen/matlagning som en stor hobby.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela