Köttfärsgratäng
Helt ärligt visste jag inte vad som skulle ätas till lunch så jag öppnade kylskåpet och plockade på mig lite rester. Vad som skapades var den här:
Ca 500g köttfärsrester
1,5 st snackpaprika
1 lök
Riven ost (hur mycket du själv vill ha)
Creme fraiche med paprika/vitlök smak
Grädde
300 g pasta
Tacokrydda
Såhär gjorde jag:
1. Sätter på vattnet till pastan
2. Började steka löken tills den blir mjuk och härligt brun
3. Tillsätter köttfärsen i pannan och paprikan direkt efter
4. Sen tillsätter jag creme fraichen och grädden
5. Låter det sjuda i 5-7 minuter så att smakerna kommer samman (kryddar med salt, peppar och tacokrydda)
6. Sen är det bara till att hitta en form och lägga pasta i botten, köttfärsmixen och sist toppar jag med ost (om man har färska örter så kan man slänga på det också)