Bakning & matlagning med Hanna

Fisksoppa

Publicerad 2017-06-18 10:17:00 i Allmänt,

 
Det blev fisksoppa till middag i Fredags! Fisken som jag valde att ha i var lax och torsk, vilket blev super gott. Underbara färger på denna soppan också. 
 
Ingredienser: 
300 g blandad fiskfiléer (t ex lax, torsk eller spätta)
Ca 10 små gula lökar (en stor lök går också bra)
2 msk smör eller margarin
1 burk hela skalade tomater (krossade tomater fungerar också)
5 dl fiskbuljong (tärning + vatten)
1/2 dl vitt vin 
Timjan (jag köpte i kruka på Ica) 
Lagerblad (jag hade fyra stycken)
250 g räkor (lägg på dessa precis innan servering på tallriken) 
1 dl vispgrädde
 
Såhär gjorde jag: 
1. Började att bryna löken i smöret. Sedan tillsätter jag tomaterna, fiskbiljongen, vinet och timjan. Låt det sjuda i 20 - 40 minuter. Ju längre du låter det sjuda tillsammans, desto mer kommer smakerna fram. Du får smaka av mellan varven och känna om du behöver tillsätta mer kokande vatten
2. Lägger i fisken. Jag hittade ett paket med färdig tärnade bitar 300g. Vi var fyra som åt igår och det räckte att ta två påsar. 
3. Till sist serverar du det varmt tillsammans med kalla räkor och en kvist timjan
 
Hoppas det smakar, Kram H 


Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Jag som driver denna blogg heter Hanna Christensen och jag är 22 år. Jag hoppas ni vill följa bloggen genom min bak- och matvardag tillsammans med mig. Förutom att baka och laga mat så älskar jag att resa, träna och umgås med nära och kära. Jag håller på att utbilda mig till lärare och har bakningen/matlagning som en stor hobby.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela