Amerikanska pannkakor / American pancakes

 
Lyxig frukost idag som serverades med lönnsirap, färsk banan och lite florsocker.
Dessa servaras traditionellt i USA som frukost och då här de gärna en klick
smör också till topping. Ni kan med fördel smaksätta pannkakorna med vad ni vill.
Dessa pannkakor är också tjocka plättar som tillagas på mindre än en halvtimme.
Lätt som en plätt! 
----
Luxurious breakfast today served with maple syrup, fresh banan and icing sugar.
These sweets are traditinally served in the US for breakfast and they also like some
butter on their pancakes. You can decorate them with whatever you want. These
pancakes are also thick slices and cooked in less that half an hour. 
 
Ingredienser, 12 pannkakor: 
2-3 dl vetemjöl (jag använde 2 1/5 dl)
2 tsk bakpulver
2 msk socker (här valde jag 1 msk för de blir så söta med toppingen, du kan
                       också skippa socker)
1 krm salt
2 1/2 dl mjölk (3%)
2 msk smält smör
1 ägg
smör till stekning
 
 
Exempel på topping: 
Pudra pannkakorna med florsocker
Toppa med kolakräm
Kanelkeso
En klick av din favorit glass 
Färska hallon, jordgubbar eller mango 
 
Såhär gjorde jag: 
1. Började med att blanda de torra ingredienserna. (Det gör inget om mjölet inte siktas,
                                                                                   det klumpar sig inte) 
2. Sedan blandar jag ner mjölken först följt av smöret och ägget. 
3. Nu är det bara till att steka dem så de får en gyllenbrun yta. 
----
1. Start mixing the dry ingredients. 
2. Then I mix the dry ingredients with milk, butter and the egg. 
 
 
3. Now just fry them so they get a golden brown surface. 
 
Lycka till! / Goodluck
 
 
matlagning | Amerikanska pannkakor | |
Upp