Bakning & matlagning med Hanna

Stekt fläskpannkaka

Publicerad 2017-07-06 10:52:00 i Allmänt,

 
Hej mina vänner! 
Häromdagen blev det fläskpannkaka. Men istället för att ha den i ugnen så valde jag att steka den i pannan. Man måste faktiskt inte göra fläskpannkaka i ugnen. Det hörs också på namnet att det ska göras i en panna! Ett stort plus är att det går mycket snabbare och du får den där smörstekta ytan, som är hur god som helst. Ellerhur?  
 
Ingredienser, för 6 personer: 
6 ägg
3 paket bacon 
2 nypor salt 
5 dl vetemjöl 
12 dl mjölk  
Smör till stekningen 
 
Såhär gör du: 
1. Knäck äggen och lägg dem i en bunke. 
2. Tillsätt halva mängden mjölk och vetemjöl, vispa! 
3. Sedan tillsätter du resten av vetemjölet och mjölken 
4. Klipp baconen och blanda ner tillsammans med två nypor salt
5. Stek 1-2 dl åt gången i pannan till önskad färg på pannkakorna. 
 
Lycka till, 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Jag som driver denna blogg heter Hanna Christensen och jag är 22 år. Jag hoppas ni vill följa bloggen genom min bak- och matvardag tillsammans med mig. Förutom att baka och laga mat så älskar jag att resa, träna och umgås med nära och kära. Jag håller på att utbilda mig till lärare och har bakningen/matlagning som en stor hobby.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela