Stekt fläskpannkaka

 
Hej mina vänner! 
Häromdagen blev det fläskpannkaka. Men istället för att ha den i ugnen så valde jag att steka den i pannan. Man måste faktiskt inte göra fläskpannkaka i ugnen. Det hörs också på namnet att det ska göras i en panna! Ett stort plus är att det går mycket snabbare och du får den där smörstekta ytan, som är hur god som helst. Ellerhur?  
 
Ingredienser, för 6 personer: 
6 ägg
3 paket bacon 
2 nypor salt 
5 dl vetemjöl 
12 dl mjölk  
Smör till stekningen 
 
Såhär gör du: 
1. Knäck äggen och lägg dem i en bunke. 
2. Tillsätt halva mängden mjölk och vetemjöl, vispa! 
3. Sedan tillsätter du resten av vetemjölet och mjölken 
4. Klipp baconen och blanda ner tillsammans med två nypor salt
5. Stek 1-2 dl åt gången i pannan till önskad färg på pannkakorna. 
 
Lycka till, 
matlagning | Stekt fläskpannkaka, fläskpannkaka | |
Upp