Stekt fläskpannkaka


Hej mina vänner! ♡
Häromdagen blev det fläskpannkaka. Men istället för att ha den i ugnen så valde jag att steka den i pannan. Man måste faktiskt inte göra fläskpannkaka i ugnen. Det hörs också på namnet att det ska göras i en panna! Ett stort plus är att det går mycket snabbare och du får den där smörstekta ytan, som är hur god som helst. Ellerhur?
Ingredienser, för 6 personer:
6 ägg
3 paket bacon
2 nypor salt
5 dl vetemjöl
12 dl mjölk
Smör till stekningen
Såhär gör du:
1. Knäck äggen och lägg dem i en bunke.
2. Tillsätt halva mängden mjölk och vetemjöl, vispa!
3. Sedan tillsätter du resten av vetemjölet och mjölken
4. Klipp baconen och blanda ner tillsammans med två nypor salt
5. Stek 1-2 dl åt gången i pannan till önskad färg på pannkakorna.
Lycka till, ℋ