No-bake gooey Mars tårta

 

 
 
 

Detta blev en favorit i familjen. Fem av fem! Den var inte helt lätt att göra men rolig att testa. Har inte jobbat med marsmallowfluff innan ochdet blev en succé! Ett tips när ni arbetar med marsmallowfluff är att inte ge upp på första försöket, utan fukta era händer och använder er av dem. En fuktig slev eller sked funkar också utmärkt! 

  Ingredienser, 10 personer:  

  Till basen: 

☼ 400g digestive- eller mariekex 
☼ 80g smält smör 

Till fyllningen:
☼ 1 burk marshmallowfluff
☼ 2 msk kakao
☼ 3/4 av en burk karameliserad mjölk

Chokladganachen:
☼ 200g choklad
☼ 2dl vispgrädde
☼ 3 tsk gelatinpulver

(Jag har ingen susning om varför textens utseende blev annorlunda
när jag skrev ingredienserna och detta, men ni ser antagligen
fortfarande vad det står, heh)
Såhär gör du:
1. Börja med att mosa kexen i en påse med hjälp av en kavel. Lägg det sedan i en bunkeoch tillsätt det smälta smöret. tryck ut i en pajform och ställ sedan in den i kylskåpet.  
2. Fortsätt med fyllningen. Blanda först marshmallowfluffen och kakao. Vispa gärna det. 
3. Ta ut oajformen och täck pajbotten med kakaoblandningen. Ett tips här är att du fuktar dina händer och trycker försiktigt ut den längst med kanterna. 
4. Sedan häller du över den karameliserade mjölken. Låt den vila i kylen. 
5. Nu häller du grädden i en kastrull och kokar upp den tillsammans med chokladen. Här få du gärna välja att blanda 100g mörk tillsammans med 100g ljus choklad. 
6. När chokladen har smält i grädden, tillsätter du gelatinpulver. 
7. Låt chokladganachen svalna innan du häller den över pajen. 
8. Till sist ska den vila i kylen, + 4 timmar
 
 
Hoppas det smakar, kram ℋ
 
pajer | |
Upp