Bakning & matlagning med Hanna

Kärleksmumskaka

Publicerad 2017-07-18 17:11:47 i Allmänt,

En älskad klassiker med kaffeglasyr och kokos. Detta receptet är verkligen något att bjuda på till era vänner eller familj. Jag valde att göra en kaka istället för rutor som blev så god. Denna är verkligen en av mina favoriter. 

 
Ibland blir jag lite små besviken när kärleksmumsen är lite torr och inte är sådär saftig, men när den görs i en en smörtäckt form så kan det aldrig slå fel! Slänger också in ett par tips på hur du kan göra den sådär extra saftig. 
Ingredienser, 12 bitar: 
3 ägg 
3dl socker 
1,5dl kakao 
2tsk vaniljpulver
2tsk bakpulver 
1dl mjölk
3,5dl vetemjöl 
125g smör 
 
Granering: 
 50g smör 
3msk kallt kaffe 
2tsk vaniljpuvler 
3,5dl florsocker 
 
+ 1dl kokos som ett avslutande täcke
 
Såhär gör du: 
1. Börja med att sätta på ugnen, 175 grader 
2. Vispa äggen och sockret tillsammans
3. Blanda kakao, vaniljpulver, bakpulver och vetemjöl i en annan skål 
4. Häll sedan över det i bunken där du har äggen och sockret
5. Smält smöret på spisen eller i mikrovågsugnen 
6. Blanda medans du häller i smöret och tillsätt till sist mjölken 
7. Sedan smörjer du din form och använder skorpmjöl till kanterna 
8. Tillsätt smeten och låt den gräddas i ugnen, 45-50 minuter 
 
9. Graneringen är super enkel, du blandar bara samman alla ingredienser och tillsätter vatten efter tycke. Vill du ha den hård eller lös? Tips, låt kakan svalna i formen innan du vänder upp den på en tallrik och granerar den. 
 
 
Saftiga tips: Istället för att vispa ägg och socker så väljer jag att använda en slickepott till att röra om. Din kaka blir också mer saftig när du väljer att låta den svalna i sin form. Annars finns det en risk att den sjunker ihop. 
Lycka till, kram ℋ
 

Kommentarer

Postat av: Mikaela

Publicerad 2017-07-24 11:15:07

Det ser riktigt gott ut :D

Svar: Tack så mycket! :)
Hanna Christensen

Postat av: Marie Bergman

Publicerad 2017-07-24 21:48:18

Mums! :)

Svar: Verkligen :)
Hanna Christensen

Postat av: Mirre Sweetwords

Publicerad 2017-07-25 12:28:47

Men så gott det ser ut

Svar: Tack du och det var gott! :)
Hanna Christensen

Postat av: Gratisvavvan

Publicerad 2017-07-25 20:39:57

Åh vad gott det ser ut!

Svar: tack! :)
Hanna Christensen

Postat av: Jasmine

Publicerad 2017-07-25 20:54:25

Mmm... Denna kaka ser inte helt fel ut! :)
Kram

Svar: Nej och super enkel att slänga ihop också! :)
Hanna Christensen

Postat av: Hanna Karlsson

Publicerad 2017-07-26 10:04:12

Kärleksmums är så gott!

Svar: Ja den blev riktigt god! :)
Hanna Christensen

Postat av: oddeco en hållbar blogg

Publicerad 2017-07-27 11:36:24

Ohh dregel, den kakan äter jag gärna upp själv! Choklad är SÅ den bästa ingred i allt :)!

Svar: Ja verkligen! Skulle hålla mig så jag inte åt upp hela, men det var inte så lätt! ;)
Hanna Christensen

Postat av: yesc.se

Publicerad 2017-07-29 16:41:34

Vilket bra tips som omväxling. Det ser dessutom mycket gott ut!

Svar: Tack så mycket! :)
Hanna Christensen

Postat av: Linnea

Publicerad 2017-07-29 16:52:22

mm den såg jättegod ut!

Svar: Tack så mycket! :)
Hanna Christensen

Postat av: Ida

Publicerad 2017-07-31 18:29:09

Åh va gott det såg ut! Jag vill också ha hihi :)

Svar: Lätt att göra och det blir super gott! :)
Hanna Christensen

Postat av: Marie Bergman

Publicerad 2017-08-12 10:14:11

Åh vad gott det ser ut =)

Svar: Tack så mycket! Du måste prova:)
Hanna Christensen

Postat av: NORRSKEN EMMA

Publicerad 2017-08-14 09:04:10

så smarrigt gott de där!!

hade du kunnat mejla mig receptet
hjorth90@live.se
/Kram

Svar: Tack!! Absolut, glad att kunna inspirera. Varma hälsningar, Hanna :)
Hanna Christensen

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Jag som driver denna blogg heter Hanna Christensen och jag är 22 år. Jag hoppas ni vill följa bloggen genom min bak- och matvardag tillsammans med mig. Förutom att baka och laga mat så älskar jag att resa, träna och umgås med nära och kära. Jag håller på att utbilda mig till lärare och har bakningen/matlagning som en stor hobby.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela