Päronkaka

Har aldrig bakat med päron förr och kände att det var på tiden! Hittade detta receptet i en tidning och blev sugen på att testa. Det är klassiskt för mig att baka med äpple, en god äpplepaj med vaniljsås sitter aldrig fel. Men det gör faktiskt inte denna päronkakan heller. Den blev en succé för min familj i lördags, yay! 

 
Ingredienser: 
kanel och socker 
175g smör 
3,5dl vetemjöl 
3 ägg 
2tsk bakpulver 
3/4 filmjölv eller yoghurt 
1,5-2 päron 
 
Garnering: 
Rivet citronskal 
 
[ skorpmjöl till formen ]
 
Såhär gör du: 
1. sätt på ugnen, 175 grader 
2. vispa rumstepererat smör med socker, fluffigt
3. Tilsätt ett ägg i taget under omrörning
4. Blanda mjöl och bakpulver, vänd sedan ner i smeten tillsammans med youghurten. (Jag valde vaniljyoughurt, kvarg)
5. Häll smeten i en smord och bröad form, gärna en kransform. 
6. Skala päronen och dela dem i klyfter. Sedan kan du doppa dem i önskad mängd kanel och socker. Tryck sen ner dessa efter att du har smeten i formen. 
6. Grädda kakan i ugnen i cirka 50 minuter. Tycker du att kakan fortfarande är kladdig efter 50 minuter så kan den vara inne ytterligare 5 minuter. 
 
 
Lycka till, kram ℋ
| Päronkaka | |
Upp