Blueberry cheesecake

 Utav detta receptet blir det 10 bitar och det blir godast om den görs kvällen innan. Jag tyckte att den blev god men hade nog valt att inte ha nypressad saft från 2 citroner, det räcker gott och väl med en. Men citronen gjorde verkligen att det blev en fräsch smak. 
 
Till toppingen:
350 g blåbär
nypressad saft från 2 citroner 
100 g strösocker 
 
Till smulbottnen:
200 g digestivekex 
100 g smält smör 
 
Till fyllningen: 
500 g mascarpone 
5 dl créme fraiche 
3 msk florsocker 
rivet skal från 2 citroner 
 
 
Gör såhär: 
1. Börja med blåbärsblandningen. Låt blåbär, citronsaft och socker sjuda i en kastrull i ca 5 minuter tills bären spruckit och blandningen har tjocknat. Sedan kan du ställa den åt sidan och låta den kallna. 
2. Krossa sedan kexen och blanda med det smälta smöret. Lägg smulurona i en bunke och platta till med en sked. (Glöm inte att smörja formen innan du lägger ner smulorna)
3. Vispa mascarpone, créme fraiche till en slät blandning. Tillsätt sedan florsocker och rivet skal från två citroner. 
4. Täck sedan smulorna med krämen och toppa med blåbärsblandningen. Låt sedan kakan vila i kylen under natten. Tips: jag valde att ta in den i frysen 10 minuter innan servering för att vara 100% säker att den är fast. 
 
 
/H
Cheesecake | blåbär, cheesecake | |
Upp