Bakning & matlagning med Hanna

Ingefärs- och limebollar

Publicerad 2017-06-11 14:13:00 i Allmänt, rawfood,

 
Mina första goda powerbollar. Brukar göra dessa för att få lite energi och det förbättrar även ditt immunförsvar! 
Dem är syrliga och ger ett sting när man käkar dessa. Råder er att äta en dagligen, inte flera på samma gång. 
 
Ingredienser, 8st: 
1 msk färskpressar limejuice 
2 msk riven färsk ingefära 
1 1/2 dl riven kokos 
1 dl sesamfrö (gärna svarta) 
10 kärnfria mjuka torkade dadlar 
2 krm salt 
 
Såhär gjorde jag: 
1. Jag börjar alltid med att hacka de torkade dadlarna, för det kan vara kladdigt och behövs i smeten från början. 
2. Sedan skalar jag ingefäran och riven den med hjälp av ett rivjärn.
3. Sedan tillsätter jag alla de andra ingredienserna och mixar dem tillsammans. 
4. Till sist rullar jag dem till bollar och låter de stå kallt ca 30min - 1 timme innan servering. 
 
Har du något tips på goda rawbollar? 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Jag som driver denna blogg heter Hanna Christensen och jag är 22 år. Jag hoppas ni vill följa bloggen genom min bak- och matvardag tillsammans med mig. Förutom att baka och laga mat så älskar jag att resa, träna och umgås med nära och kära. Jag håller på att utbilda mig till lärare och har bakningen/matlagning som en stor hobby.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela