Bakning & matlagning med Hanna

Focaccia

Publicerad 2017-06-16 12:57:00 i Allmänt,

Jag bestämde mig för att baka ett bröd till fisksoppan ikväll och tyckte detta brödet passade bra! Det är ett italiensk bröd som jag valde att toppa med flingsalt, torkad basilika krydda och färska basilika blad. 

 
Ingredienser:
25 g färsk jäst, 1/2 pkt
3 dl ljummet vatten
0,5 dl olivolja
2 msk honung
1 msk flingsalt
7 dl vetemjöl special
Olivolja och flingsalt till plåten och utbakning
 
Såhär gjorde jag
1. Började med att blanda jästen tillsammans med ljummet vatten
2. Tillsätter resten av ingredienserna 
3. När jag tillsätter mjölet så tar jag lite i taget och siktar det
4. Sedan när det ska jäsa första gången (30 minuter) i bunken, häller jag över olivolja på degen
5. När degen har jäst trycker jag ut den på en plåt och låter den jäsa igen (20 minuter) 
6. Sen toppar du den med önskade ingredienser och låter den bakas i ugnen, 10 minuter 220 grader 
 
Kram /H 
 

Kommentarer

Postat av: Sanna

Publicerad 2017-06-16 23:03:14

Ser jättegott ut! Kolla gärna in mitt senaste recept också!

Svar: Tack så mycket! Har tittat på det, dem såg jättegoda ut. Hade gärna själv velat testa att baka sådana. Fin blogg du har! Kram, H
Hanna Christensen

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Jag som driver denna blogg heter Hanna Christensen och jag är 22 år. Jag hoppas ni vill följa bloggen genom min bak- och matvardag tillsammans med mig. Förutom att baka och laga mat så älskar jag att resa, träna och umgås med nära och kära. Jag håller på att utbilda mig till lärare och har bakningen/matlagning som en stor hobby.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela